Granngården etablerar ny butik i Oskarshamn

Granngården fortsätter att växa med nya butiker.

Granngården öppnade tre butiker under 2017 och under 2018 fortsätter expansionen.

2018 kommer inledas med en helt ny butik i Kalmar som slår upp portarna i slutet av januari samt i slutet av mars är det Oskarshamns tur.

– I över hundra år har vi varit en leverantör till svenska bönder. Detta har över tid gett oss en unik kompetens inom odling, djur och natur som även fler och fler privatkonsumenter har upptäckt, säger Per Sigvardsson VD på Granngården. Vi brukar sammanfatta att vi erbjuder ”rejäla produkter till människor som vill leva det jordnära livet”. Vi har analyserat Sverigekartan och identifierat ett 30-tal nya lägen som vi nu aktivt arbetar vidare med för möjliga etableringar.

Gemensamt för de nya butikerna är ett förstärkt koncept där kunden är satt i fokus. Ny butiksnavigation gör det enkelt för kunden att handla. Ökat fokus på service och tjänster, utvecklade för att tillfredsställa våra kunders behov samt förstärkt sortiment – Allt för människor som delar Granngårdens intresse för det jordnära livet.

Nya Granngården Oskarshamn

– Vår expansion på östkusten fortsätter berättar Olof Fransson, Försäljningschef på Granngården.

Vi undersöker löpande flertalet intressanta lägen på östkusten. Oskarshamn har länge varit intressant ort för oss och nu har vi äntligen kunnat hitta rätt läge som passar vårt behov till fullo. Eftersom regionen har ett väldigt aktivt lantbruk är det för våra kunder viktigt med ett brett sortiment inom skog, maskin och lantbruk.

Den nya butiken kommer i anslutning till rondellen Åsavägen/Östersjövägen och erbjuda kunderna ett brett sortiment inom trädgård, maskin, husdjur, häst & ryttare samt hus & hem. Den nya butiken kommer dessutom ha en stor utemarknad med växter och inspiration för trädgårdsintresserade.

– Oskarshamn är vår 113:e butik men vi är långt ifrån färdigetablerade. Vi bedömer att det finns utrymme för upp emot 140 Granngården butiker i Sverige, avslutar Olof Fransson.

Nya Granngården i Oskarshamn öppnar på skärtorsdagen den 29 mars 2018.

Original article

 

Harrys öppnar i Oskarshamn

Nyheten att Harrys kommer till Oskarshamn har de senaste dagarna börjat sprida sig på Facebook.
På torsdagen bekräftade också företagets etableringschef Peder Andersson att Harrys öppnar i Oskarshamn i början av maj.
– Det stämmer att vi kommer till Oskarshamn och det är vi väldigt glada för. Det blir Harrys nummer 46 i Sverige, säger Peder Andersson.
I Oskarshamn kommer Harrys att drivas som ett franchiseföretag och kedjan har i dagarna skrivit kontrakt med bröderna Aladin och Renat Fejzulovic.
– Vi har haft planer på det här länge, men det var först i helgen som allt blev klart, säger Renat Fejzulovic, bosatt i Oskarshamn sedan 2002.
– Både jag och min bror har jobbat på Scania och min bror har även jobbat en del på McDonald’s. Nu kommer vi att satsa på vårt nya ställe på heltid och för oss är det en dröm som gått i uppfyllelse, säger han.
Arbetet med att bygga om och inreda lokalerna, som har en yta på 650 kvadratmeter, inleds nästa vecka. Målet är att allt ska vara klart i början av maj.
Hur kommer ert koncept att se ut?
– Det blir en kombinerad pub och restaurang med ett stort dansgolv. Vi kommer även ha tv-skärmar och visa sportsändningar. Däremot blir det ingen bowlinghall som det är på några av Harrys andra restauranger. Våra lokaler är för små för det, säger han.

Original Article

 

2013/05/15 MQ flyttar in i gamla SEB

Efter att SEB:s lokaler vid Stora torget i Västervik stått tomma i över ett år byggs det nu för fullt i de gamla banklokalerna. Enligt byggritningar som VT tagit del av är det klädkedjan MQ som kommer till stan.

Olof Fredman är etableringschef på MQ och han har i en tidigare intervju i VT bekräftat att man har långt framskridna planer på en etablering i Västervik. Vilken lokal det rörde sig om ville han då inte uttala sig om, men enligt byggritningar som VT tagit del av är det SEB:s gamla lokaler vid Stora torget som är aktuella för företaget.

Olof Fredman säger till VT att allting inte är riktigt klart än men att det ska mycket till om en etablering inte ska bli av. Om bygglovet går igenom är det tänkt att verksamheten ska komma igång till hösten. Lokalen är på 300 kvadratmeter. Enligt Olof Fredman brukar deras lokaler ligga på mellan 200 och 800 kvadratmeter, beroende på kundunderlaget.

– En lokal på 300 kvadratmeter vore väl anpassad till marknaden, säger Olof Fredman.

Fastighetsägaren Wisborgsfastigheter AB vill inte kommentera uppgifterna när VT tar kontakt.

2011/11/04 Wisborgsfastigheter skapar galleria

Bygger om livsmedelshall i bästa läge.

Israelisktägda Wisborgsfastigheter skapar en galleria av den tidigare Hemköpslokalen i fastigheten Lejonet 18 i Oskarshamn. Med vissa nya ytor kommer det att bli totalt 2400 kvadratmeter lokaler som ska delas mellan tre hyresgäster.

– Det är det absolut bästa läget i Oskarshamn och vi räknar med att den första lokalen är klar under våren, säger Micha Nadel, VD för Wisborgsfastigheter.

Wisborgsfastigheter ägs av P&S Scandinavia AB som i sin tur ägs av den israeliska affärsmannen Nimrod Sofer.

Wisborgsfastigheters bestånd är idag värderat till cirka 200 miljoner efter några köp i Danmark. 2007 berättade Fastighetsvärlden att bolaget siktade på ett bestånd på runt en miljard om tre år. Nadel konstaterar att förvärven skett i en långsammare takt än förväntat.

2011/02/10 Hemköp görs om till ny galleria

Hemköps nedläggning öppnar för en helt ny galleria i Oskarshamn.

– Visst är det synd att bli av med en trygg hyresgäst. Men samtidigt öppnar sig möjligheter. Nu kan vi äntligen skapa det affärscity vi länge drömt om, säger Micha Nader, VD för fastighetsbolaget Wisborgs som äger Hemköpfastigheten.
Micha Nader avslöjar att Wisborgs förhandlat i flera månader med Hemköps ägare, Axfoods. Under förhandlingarna blev det allt tydligare att Axfood verkligen menade allvar med att avveckla Hemköp, och det snabbt.
I det läget började Wisborgs planera för framtiden. En grupp med handelsexperter och arkitekter arbetar redan med hur affärsytorna som blir tomma ska användas och förändras. Siktet är inställt på att Flanaden ska få en förlängning. Inne i Hemköp ska ett nytt affärsstråk skapas med plats för flera butiker.
Så Micha Nader är inte besviken att bli av med en stor hyresgäst.

– Absolut inte. Nu kan vi få till något som ligger helt i linje med vad cityhandeln i Oskarshamn behöver. Det här öppnar gigantiska möjligheter att slå ut väggar och öppna upp lokalerna, säger han och tillägger:

– Nu gäller det att hitta rätt mix av butiker.
Den detaljen jobbar redan handelsexperterna som Wisborgs anlitat med. Jobbet inriktas i första hand på att få hit redan kända varumärken som idag inte finns i Oskarshamn. Utan att avslöja vilka bekräftar Micha Nader att diskussioner redan förs med flera kända varumärken.
Dessutom dröjde det bara en halvtimma efter det att nyheten om Hemköp blev allmänt känd som Micha Nader fick de första samtalen från butiker som vill in i Hemköps lokaler.

– Vi har redan blivit uppringda av flera kända varumärken. Dessutom har tre butiker som redan finns i Oskarshamn ställt sig i kö, berättar han.

2007/11/22 Familjen Schollin säljer Wisborgsfastigheter

Den israeliske affärmannen Nimrod Sofer (bilden) har via sitt bolag P&S Scandinavia AB förvärvat Förvaltnings AB Wisborgsfastigheter med fem fastigheter i Västervik och en i vardera Oskarshamn och Kalmar. Beståndet är värt cirka 100 miljoner.